Tien tips voor een sterk en onderscheidend CV!

Nog onzeker of je CV? Of is jouw curriculum vitae rijp voor de prullenbak? Mist jouw CV een foto, persoonlijk profiel, ambities en vaardigheden? Gebruik je weinig kleur, een standaard lettergrootte en besteed je weinig aandacht aan de lay-out? Dan wordt het hoogtijd om eens naar onderstaande 10 cv tips te kijken.

Top 10 tips voor je CV 

Tip 1 opvallend CV 

Geef je CV een verzorgd en opvallend ontwerp, laat zien dat je je best hebt gedaan. Gebruik dus geen standaard CV. Laat je inspireren door onze CV-Voorbeelden en CV-Sjablonen.

Tip 2 durf persoonlijk te zijn 

Durf persoonlijk te zijn door wat van jezelf te laten zien. Beschrijf eigenschappen die jou uniek maken. Wel of geen foto op je CV? De meningen zijn er heel verschillend over maar ons advies is: plaats een foto op je CV.

Tip 3 wees eerlijk

 Wees eerlijk en vermeld alleen juiste informatie op je CV

Tip 4 gat in je CV

Een gat in je CV? Benoem welke activiteiten je wel hebt ondernomen, zoals vrijwilligerswerk of ouderschapsverlof. 

Tip 5 relevantie

Het gedeelte met persoonsgegevens / personalia mag kort, je BSN-nummer is bijvoorbeeld niet belangrijk. Daarnaast zetten mensen vaak hun geslacht, man of vrouw, op het CV. Terwijl de naam Linda Timmers of Henk de Groot met een foto voldoende zegt.  

Tip 6 recent naar oud

Zet werkervaring en opleiding op volgorde van recent naar oud. Geef ook een korte taakomschrijving per functie.

Tip 7 persoonlijk profiel

Plaats een persoonlijk profiel op je CV: een aantal zinnen met een korte beschrijving van jezelf, competenties en ambities.

Tip 8 hobby's

Benoem je vrijetijdsbesteding op je CV. Bijvoorbeeld je hobby's, sport of vrijwilligerswerk. Waarom is het belangrijk om je hobby's op je CV te vermelden?

Tip 9 kunst van het weglaten

Zorg ervoor dat je CV overzichtelijk is opgebouwd en uit maximaal twee A4 bestaat (veel informatie nodigt niet uit om te lezen, de kunst van het weglaten!).

Tip 10 spellingscheck

Laat je CV altijd door een professional lezen. Vraag om een kritische blik, feedback en een spellingscheck. "Waarom niet"?

 

CV Check ✔

cv-check door onze cv-coach

 

CV-Pimp

 actie-cv-pimpen-cv-voorbeeld