Kabbelend beekje of Bruisende waterval?

Was afgelopen jaar een kabbelend beekje of een bruisende waterval?

 Wanneer je leven in een bruisende waterval verandert dan gebeuren er veel dingen om je heen en moet je vaak veel keuzes maken. Het is vaak niet alleen bruisend maar vaak ook onrustig en hierdoor kun je je onzeker en angstig voelen. Soms verlang je dan weleens naar een kabbelend beekje! 


Heb jij afgelopen jaar ook zekerheden moeten loslaten, noodgedwongen of door je eigen keuzes? Ben je je vaste baan kwijtgeraakt? Of ben je dit jaar uit jezelf op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging? Deze website is gericht op mensen die solliciteren, met baan of zonder baan. Solliciteren (werkloos zijn) dat is nou ook niet echt wat ik me voorstel bij een kabbelend beekje!  

Solliciteren is werken en soms is het vinden van een balans tussen solliciteren en rust nemen (het even vergeten) moeilijk te vinden. "Waarom kreeg ik ontslag?", "Hoelang heb ik recht op WW?", "Ik wil voor het eten vanavond nog reageren op die vacature", "is mijn CV nog wel up to date?", "Tot wanneer kan ik uiterlijk op die vacature reageren?", "Hoe begin ik mijn sollicitatiebrief?", allemaal situaties en vragen die rondom het solliciteren onrust teweeg kunnen brengen! 


Wil jij meer rust krijgen rondom het solliciteren? 

1. Maak je alleen druk om het "nu"

Is je hoofd gevuld met zorgen over de toekomst? Hoelang heb ik recht op een WW-uitkering? Vind ik ooit wel weer een passende baan? Wanneer komt de eerste uitnodiging voor een gesprek? Beperk jezelf dan even alleen tot vandaag. Maak je geen zorgen over morgen want vandaag heeft al genoeg aan zichzelf. 

2. Sluit af en kijk vooruit 

Wat is gebeurd is gebeurd. Je kunt er nu niets meer aan veranderen, en je moet verder met je leven. Blijf niet hangen in het verleden, heb geen spijt van wat je hebt gedaan. Op dat moment nam je de keuze die jou het beste leek. 

Ben je boos op iemand, misschien omdat je je baan bent kwijtgeraakt? Of omdat je werkcoach je niet begrijpt? Weet dan dat boosheid uiteindelijk alleen schadelijk is voor jezelf. Kalmeer jezelf en accepteer de situatie. Door boos te zijn, voel je je ongelukkig en word je ook nog eens een onaangenaam persoon om mee op te trekken. Kun je je woede niet onder controle krijgen? Probeer er dan over te schrijven, met andere over praten, bidden of mediteren en besef dat je alleen jezelf tekort doet.

3. Plan "quality time" voor jezelf in

Wanneer heb je voor het laatst in je eentje van iets genoten? Plan regelmatig een momentje voor jezelf in, waarin je de tijd neemt om lekker te lezen, een film te kijken, door de natuur te fietsen, te sporten of eens te genieten van een goede reep chocolade. 

Iedereen heeft af en toe tijd voor zichzelf nodig. Door af en toe alleen te zijn kun je even rustig nadenken, kun je doen waar je zelf zin in hebt en hoef je met niemand rekening te houden.

4. Weet dat je geduldig moet zijn

Je kunt je gefrustreerd voelen als je druk aan het solliciteren bent, en steeds wordt geconfronteerd met de ene naar de andere afwijzing. Herinner jezelf eraan dat je geduld moet hebben. Sommige dingen hebben tijd nodig, niet alles kan zo snel gaan als jij wilt. Door geduld te oefenen voel je je rustiger. 

Lees hier meer tips over rust & balans vinden tijdens het zoeken van werk!  

Boekentips: 

Zo vlak voor het einde van het jaar wil ik je graag een aantal boeken (prijs tot maximaal €15,00) adviseren die je in het nieuwe jaar kunnen helpen bij het vinden van meer balans, rust en ruimte!

Klik op het boek voor meer info en om het te kunnen bestellen! 

          Puur-rust-en-balans-cv-voorbeeld         meer-rust-in-je-hoofd-solliciteren-cv-voorbeeld         meer-rust-solliciteren-cv-voorbeeld 

Deel jouw ervaring met andere! FacebookLinkedIn

Foto: Travel Orange