8 tips om te leren van een mislukte sollicitatie

tips-om-te-leren-van-een-mislukte-sollicitatie-CV-VoorbeeldHelaas, je bent het niet geworden. Een afwijzing is vervelend, maar je kunt er ook van leren. Je bent namelijk te woord gestaan door mensen die dag in, dag uit sollicitanten beoordelen. Zij kunnen je als geen ander vertellen waarin je uitblonk en waarin juist niet. Hoe kom je aan deze informatie? En hoe kun je ervoor zorgen dat een recruiter of headhunter ook eerlijk tegen je is? 

1. Neem zelf het initiatief

Mocht een recruiter niet spontaan met feedback komen, hoe achterhaal je dan op welke punten je afgewezen bent? Bel! Ook als je een afwijzing per brief of e-mail hebt gekregen, moet je niet twijfelen om de telefoon te pakken. Als kandidaat heb je recht op feedback. Laat je niet te makkelijk wegsturen. Ook al heeft een andere kandidaat een meer passende werkervaring, dan nog kun je vragen om feedback over het gesprek dat jij hebt gehad.

2. Vraag naar je houding

Aan je opleiding en ervaring kun je niet direct iets veranderen, aan je houding meestal wel. Wanneer je ergens stiekem wel weet dat je niet de ideale kandidaat bent, dan is het beter om je erbij neer te leggen. Weet je echt niet waarom je bent afgewezen, stel dan zo concreet mogelijke vragen. Vraag ook of je houding er mee te maken had. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat je ongeïnteresseerd overkwam door een onderuitgezakte houding, of onzeker door een passieve houding, dan kun je daar in een volgend gesprek rekening mee houden. 

3. Vraag om voorbeelden

Hoe concreter de feedback, hoe meer je er aan hebt. Vraag dus naar voorbeelden. Begrijp je de feedback niet, vraag dan door, bijvoorbeeld door naar een specifiek voorbeeld te vragen. Geef altijd op voorhand aan dat je echt open staat voor eerlijke feedback. De terugkoppelaar zal dan meer geneigd zijn om duidelijke feedback te geven waar je wat mee kunt. Als je een een minder open houding aanneemt, is hij of zij vaak veel meer bezig om nogmaals duidelijk te maken dat je echt bent afgewezen, dan met het geven van opbouwende feedback. 

4. Neem feedback niet te serieus

Neem kritiek nooit persoonlijk. Als iemand geen voorbeelden van succesvol gedrag noemt, betekent dat natuurlijk niet dat hij of zij niet succesvol is. Het betekent alleen je wordt afgewezen voor de betreffende functie omdat de recruiter niet voldoende bewijs heeft gekregen. Je kunt zeker leren van een afwijzing, maar belangrijker nog is dat je niet met alle feedback aan de slag hoeft. De vraag is natuurlijk ook of de recruiter het altijd bij het juiste eind heeft. Plaats feedback dan ook altijd in het groter geheel en waardeer het als zodanig. 

5. Blijf jezelf

De titel spreekt voor zich. Doe je niet anders voor dan je bent! 

6. Vraag om adviezen

Veel selecteurs varen op fingerspitzengefühl, dus soms zal je een vage afwijzing moeten accepteren. Probeer in zo’n geval sollicitatietips en -adviezen te krijgen die je verder kunnen helpen. Voor de goede verstaander zit daar de werkelijke afwijzingsreden mogelijk in verstopt.

7. Richt je alvast op volgende sollicitaties

Als je dan toch opnieuw in gesprek bent met de recruiter of headhunter, dan is dat meteen een mooie mogelijkheid om informatie te krijgen over volgende sollicitaties. Vraag door over toekomstige mogelijkheden bij het bedrijf en leg een connectie via het online zakelijk netwerk LinkedIn. Je kunt het telefoontje bovendien als netwerkgesprek gebruiken en vragen of de headhunter vergelijkbare banen kent bij andere bedrijven, vacaturebanken of intermediairs. Mensen zijn meestal graag bereid je te helpen en met een beetje mazzel krijg je meteen een paar concrete leads.

8. Vind een sollicitatiemaatje

Mocht je het gevoel hebben dat je sollicitatievaardigheden een onderhoudsbeurt kunnen gebruiken, zoek dan naar hulptroepen. Een coach kan helpen om richting te kiezen en waardevolle tips te geven. Bijvoorbeeld hoe je je moet kleden als je bij een bank of een hip internetbedrijf op gesprek gaat, hoe je een cv opstelt, of wat je moet zeggen als je bij je laatste werkgever ontslagen bent. Een sollicitatiemaatje, kan het verschil maken als je wat onzeker bent tijdens sollicitatiegesprekken. Gebruik deze mensen om je kritische vragen stellen, net als bij een sollicitatiegesprek. Ook als je een blinde vlek hebt voor je eigen functioneren kan het heel zinnig zijn je werkzaamheden samen met iemand anders te beschrijven.

Ben jij op zoek naar een online sollicitatiecoaching

Andere Slimme Sollicitatietips: 
 
5 tips voor de voorbereiding van een sollicitatiegesprek 
Dress to impress! 
Opbouw van je sollicitatiebrief 
Brief en CV in dezelfde stijl! 

Bron: intermediair