8 goede voornemens voor werkzoekenden

"Ik doe niet aan goede voornemens" zeggen veel mensen. Maar stiekem denken we allemaal aan het begin van het jaar vooruit en hopen we dingen anders te gaan doen. Waarschijnlijk hoopte jij voor het eind van het jaar een nieuwe baan gevonden te hebben en baal je nu ontzettend dat het niet gelukt is. Wil jij dit jaar jouw sollicitaties anders aan gaan pakken? Dan zijn deze 8 tips voor jou:

 1. Laat je CV voor je werken! 

  Je CV is je ambassadeur en visitekaartje. Kijk er even opnieuw kritisch naar. Is het up to date? Is je profielschets wel toegesneden op de functie in kwestie? Beschouw het cv niet als een statisch document en geef het een nieuwe frisse opmaak! Zorg ervoor dat je met trots je CV verstuurd. Meer tips voor een opvallend CV.  

 2. Verbeter je social media profielen 

  Vergeet dit jaar jouw social media profielen niet. Jouw LinkedIn profiel is bijvoorbeeld een extra bron van aanvullende informatie. Uiteraard moet je profiel up to date zijn en overeenkomen met de informatie op jouw cv. Via LinkedIn kun je ook laten zien dat je actief bezig bent in je vakgebied, door bijvoorbeeld actief deel te nemen in bepaalde groepen. Wees je er ook van bewust dat een toekomstige werkgever waarschijnlijk ook Twitter en Facebook natrekt. Bekijk daarom je privacy instellingen op deze accounts als je niet wilt dat al je privé berichten gelezen worden.

 3. Vier je (succes)momentjes iedere week 

  Vier iedere week je (succes)momentjes met een glas wijn, wat lekkers, een cadeautje of een ritueel. Want je hebt wellicht een uitnodiging ontvangen, of een mooi nieuw CV opgesteld, een nieuwe tip ontvangen, je netwerk uitgebreid? En vergeet je dankbaarheid niet uit te spreken! Bijvoorbeeld: "bedankt vriendin, voor het checken van mijn CV", "bedankt buurman voor de vacature tip", "bedankt partner voor je steun tijdens het solliciteren". 

 4. Ga op zoek naar kansen! 

  Er liggen kansen die jij nog niet ontdekt hebt. Ga op onderzoek uit! Kijk goed om je heen en open je ogen en oren. Ga bijvoorbeeld op een andere manier vacatures zoeken en maak een opvallende sollicitatiebrief. Tips voor opvallende openingszinnen voor je sollicitatiebrief. 

 5. Deel jouw verhaal en ga netwerken! 

  ‘Wat zullen ze daar wel niet van me van vinden?’, ‘Ja maar, alsof andere mij kunnen helpen?’. Natuurlijk, we kennen ze allemaal. Wedden dat jouw verhaal delen met andere je helpt richting een andere baan? Nee natuurlijk niet iedereen kan je helpen. Maar je hebt ook maar één baan nodig toch? Ga naar netwerkbijeenkomsten, ga het gesprek met de mensen om je heen aan en durf om hulp te vragen! 

 6. Zoek een sollicitatiebuddy! 

  Waarom alleen solliciteren als er zoveel andere mensen ook op zoek zijn naar een baan? Je kunt elkaar motiveren, inspireren en helpen bij het vinden van een passende baan! Wij koppelen je graag aan een andere werkzoekende. Geef je op via het contactformulier.  

 7. Wees niet te bescheiden! 

  Laat zien wat je in huis hebt! Durf je zelf te laten zien, jij bent uniek! Zet een stralende foto op je social media profielen. Begin je social media profiel en je cv met een korte profielschets waarin je toelicht waarom jij passie hebt voor je vakgebied! Waarom jij past bij de baan die je zoekt!  

 8. Werkloos zijn, haal er het beste uit!

  Je baan verliezen is een ingrijpende gebeurtenis. Tegen je eigen wil in zit je thuis en moet je verplicht een aantal sollicitatiebrieven schrijven waar je helemaal geen zin in hebt. Het kan ook zijn dat je er vrede mee hebt, je deed toch niet echt datgene waar je helemaal blij van werd. In welke situatie je ook zit, het komt goed! Wij geven je hierbij alvast verschillende tips en handvaten om deze tijd goed door te komen! !  Werkloos zijn, wat nu?

  Heb jij zelf nog andere voornemens wat betreft het vinden van een baan? Laat het weten via een reactie of deel jouw ervaring met andere! FacebookLinkedIn

  Foto: Dirk SebregtsGoede-voornemens-believe-in-yourself-cv-voorbeeld