3 originele tips voor het vinden van een baan

Er komen steeds meer tips over solliciteren online en dat is fantastisch!

Maar mensen worden ook steeds zichtbaarder en daardoor lijkt het soms moeilijk om je te onderscheiden van de massa. Wij verwonderen ons over de vele verschillende manieren waarop mensen tegenwoordig solliciteren. Bijvoorbeeld met een Video CV, een opvallende CV Sjabloon, CV visitekaartjes en CV's in alle mogelijk creatieve vormen zoals een pak melk of een snoeptrommel voor op kantoor. Op één of andere manier lukt het sommige mensen altijd weer om met iets origineels te komen. Afgelopen periode vielen ons de volgende 3 manieren op, laat je inspireren! 

1. Host je eigen naam als domeinnaam 

Je eigen naam als domeinnaam. Waarom niet? Wil je geen eigen website maken? Geen probleem je kunt jouw domeinnaam laten doorverwijzen naar een andere website. Naar LinkedIn, Twitter of naar een andere pagina met jouw gegevens. Een domeinnaam kost vaak niet meer dan 9 euro per jaar. Het is vooral interessant voor sollicitanten uit de grafische hoek, die kunnen online een beter CV maken dan op papier ooit mogelijk zal zijn. Bijzonder mooi voorbeeld van een grafisch CV: Robby Leonardi.


2. Plaats een 'op maat gemaakte' cartoon op je CV   

Mensen zijn nou eenmaal visueel ingesteld. Daarom spreken beelden meer dan woorden. Wij leerden een aantal weken geleden een zeer professionele cartoon tekenaar kennen. Deze tekenaar maakt speciaal voor onze klanten cartoons op maat! Wil je graag voorbeelden zien?

Voorbeeld cartoon voor op cv en/of sollicitatiebrief: 
voorbeeld-cartoon-voor-op-cv-en-sollicitatiebrief


3. Plaats een 'opvallend' berichtje op LinkedIn

Voorbeeld: "Omdat werk en privé in balans moeten zijn ben ik op zoek naar een andere, meer passende, werkomgeving. Wil je me helpen? Klik dan op "Interessant", dat is al genoeg!"

Bovenstaande oproep viel mij vanochtend op. Ik het meteen op "Interessant" geklikt. Dit bericht was ondertussen 26 keer gedeeld doordat mensen op interessant hadden geklikt. Veel LinkedIn gebruikers hebben tegenwoordig 500 relaties. Een makkelijke rekensom: 26 x 500 = 13.000 (connecties). Een makkelijk manier om je CV en LinkedIn profiel te verspreiden. 

Wat is jouw 'eigen originele manier' om een CV op te stellen en een baan te vinden? Op welke manier durf jij op te vallen?

Deel jouw ervaring! FacebookLinkedIn

Foto: Dorothee Hübner 


Andere Slimme Sollicitatietips:
 

8 tips om te leren van een mislukte sollicitatie 
5 tips voor de voorbereiding van een sollicitatiegesprek 
Dress to impress! 
Opbouw van je sollicitatiebrief 
Brief en CV in dezelfde stijl! 
10 tips voor een sterk CV!